Study of Food Chemisty at the University of Hohenheim/Stuttgart
Bachelor Thesis at the Institute of Food Chemistry at the University of Hohenheim/Stuttgart
Master Thesis at the Institute of Food Chemistry at the University of Hohenheim/Stuttgart
Membership in Oganisations:
Gesellschaft Deutscher Chemiker (GDCh)
Lebensmittelchemische Gesellschaft
AG Junge Lebensmittelchemiker (AG JLC)
Activities:
Dissertation theme: "Stabilitätsuntersuchung und Bestimmung von Furanfettsäuren"
Supervising students within the frame of training curse of food chemistry
Awards:
Prof. Wild-Award 2023 (Masterarbeit)
Publications:
Poster:
52. Deutscher Lebensmittelchemikertag:
September 16 - 18, 2024, Freising/Germany
N. Klass, V. Bauer, W. Vetter: Furanfettsäure-Gehalte in der Schale und im Fruchtfleisch von Zitrusfrüchten.
Artikles:
Franziska Müller, Vanessa Bauer, Walter Vetter (2024):
Furan fatty acid amounts and their occurrence in triacylglycerols of white asparagus (Asparagus officinalis) from the German market.
J. Amer. Oil Chem. Soc. 101: 383-395 (DOI: 10.1002/aocs.12775)
Lectures:
Arbeitstagung des Regionalverbandes Südwest der Lebensmittelchemischen Gesellschaft,
March 28 - 29, 2023, Karlsruhe/Germany
V. Bauer, F. Müller, W. Vetter: Furanfettsäure-Bestimmung in weißem Spargel.
Arbeitstagung des Regionalverbandes Südwest der Lebensmittelchemischen Gesellschaft,
March 05 - 06, 2024, Kaiserslautern/Germany
V. Bauer, T. Haspel, U. Beifuß, W. Vetter: Alkylfurane als interner Standard für die GC/MS-Bestimmung von Furanfettsäuren in marinen Proben.